Subsidie energiebesparing eigen huis

Er is weer budget voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. De belangrijkste voorwaarde is dat je ten minste 2 maatregelen laat uitvoeren. Je kunt ook nog extra subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen, zoals een isolerende deuren en kozijnen. Of isoleer extreem goed en ontvang nog een bonussubsidie

Subsidie Groningen

Voorwaarden subsidie

  • 1 Je moet eigenaar / bewoner zijn
  • 2 Er moeten minimaal 2 maatregelen uitgevoerd worden: (dakisolatie spouwmuurisolatie gevelisolatie vloerisolatie glas.).
  • 3 Indien je niet het hele dak-, gevel-, vloer- of glasoppervlak isoleert moet je voldoen aan de minimale oppervlakte-eis.
  • 4 Je moet voldoen aan de minimale isolatiewaarde. Op RVO.nl vind je een overzicht van de minimale oppervlakte die je moet isoleren en de bedragen per vierkante meter, alsook de minimale isolatiewaarde.

 

De subsidie voor deze maatregelen is ongeveer 20 procent van de kosten.

 

Meer subsidie voor extra maatregelen

Kom je in aanmerking voor de subsidie? Wellicht dat 1 van de onderstaande opties ook interessant zijn. Het gaat om:

  • Een isolerende buitendeur (U-waarde maximaal 2,0).
  • Isolerende kozijnen bij triple glas.
  • Een CO2-gestuurd ventilatiesysteem of een systeem voor balansventilatie met wtw met een rendement van minstens 90%.
  • Waterzijdig inregelen van je verwarmingssysteem.

Maatwerkadvies

Daarnaast kun je geld krijgen voor een maatwerkadvies (150 euro). Het maatwerkadvies is een ideaal instrument om te zien welke maatregelen interessant zijn en bovendien krijg je gelijk offertes op maat en hulp bij het maken van de juiste keuzes.

 

Extra bedrag voor zeer energiezuinig huis

Heb je grote ambities en wil je je huis zeer energiezuinig of zelfs energieneutraal maken? Dan kun je álle isolatiemaatregelen laten uitvoeren en voor zeer hoge isolatiewaarden kiezen. Neem je daarbij ook isolerende deuren en kozijnen, een ventilatiesysteem (CO2-gestuurd of balansventilatie met wtw) en zorg je voor een goede kierdichtheid die je aantoont met een luchtdichtheidstest, dan levert dat je een bedrag van 4.000 euro extra op.

 

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat u subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. Deze subsidie kunt u aanvragen vanaf 2 september 2019.

 

Maak gebruik van deze subsidieregeling en neem contact op voor advies, offertes en begeleiding.

REAL ADVIES 0622102566 / info@realadvies.nl