spouwmuurisolatie met onafhankelijk advies en gedegen onderzoek

na-isolatie spouwgevel of te wel spouwmuurisolatie

Wil je besparen op de stookkosten van je huis? Wil je een warm comfortabel huis? En geen grote verbouwing?

Van alle isolatiemethoden heeft spouwmuurisolatie het hoogste rendement. Door na-isoleren van de spouw bespaar je aanzienlijk op je energierekening, het houdt de kou buiten huis en is meestal in een dag klaar.

 

Energiebesparing met spouwmuurisolatie

 

Een ouder huis is niet geïsoleerd. Spouwgevels van woningen gebouwd voor 1975 zijn vrijwel nooit geïsoleerd. Met spouwmuurisolatie bespaar je per jaar ca. 10 m3 gas per m2 geïsoleerde gevel. Uitgedrukt in geld levert spouwmuurisolatie met een vrijstaande woning gemiddeld € 500,- aan energiebesparing op. Spouwmuurisolatie verdien je binnen 3 tot 5 jaar terug.

Spouwmuurisolatie

 

Spouwmuurisolatie en leefklimaat

 

Door spouwmuurisolatie blijft uw woning in de zomer koeler. De gevels blijven in de winter warmer waardoor condensvorming verleden tijd is. De gevels blijven droog en warm en schimmels hebben geen kans meer. Een gezonder leefklimaat in huis voor alle bewoners.

 

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Heeft je huis spouwgevels met een spouw van minimaal 4 cm dik dan is in de meeste gevallen isoleren van de spouw mogelijk. Er worden kleine gaten geboord in de kruising van de voegen van de buitengevel en met luchtdruk wordt het isolatiemateriaal door de boorgaten in de spouw gespoten. Als het isoleren klaar is worden alle boorgaten met specie in kleur weer afgedicht.

 

Soorten spouwmuurisolatie

Er zijn meerdere isolatieproducten op de markt. De spouw kan gevuld worden met PUR schuim, EPS isolatieparels of isolerende wol. Welke spouwmuurisolatie het beste bij jou en je huis past is afhankelijk van een aantal factoren zoals de investering, isolatiewaarde en milieu. Wil je graag weten wat de beste oplossing voor jou is? Vraag dan een isolatieadvies aan van Real Advies.

Onafhankelijk en altijd de scherpste offertes

Nog meer energie besparen? De energiescan van Real Advies maakt het inzichtelijk.

Subsidie voor het na-isoleren van de spouwgevel?
Neem contact op of kijk gelijk op de subsidiewijzer!

Het isoleren van de spouw komt ook in aanmerking voor de 4000,- euro regeling / compensatie NAM

 

Real Advies 0622102566 / info@realadvies.nl