Energielabel bedrijfspanden

Wanneer verplichting voor uw bedrijfspand?

Bij verkoop en verhuur van het bedrijfspand (bij het aangaan van een nieuwe huurcontract)
moet er een label zijn.
Een aantal voorbeelden van type panden die labelplichtig zijn:

  • Bedrijfsverzamelgebouw
  • Bedrijfsunits
  • Horeca
  • Kantoren
  • Pand met medische functie
  • Verkoopruimten
  • Winkels

Bij de opname van het pand wordt alleen gekeken naar het labelplichtige deel. Opslag, assemblage en werkplaats worden buiten beschouwing gelaten.

Geen label een boete?

Er wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van een energielabel. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op de naleving van verplichting. De boetes kunnen behoorlijk zijn en oplopen tot € 20.250,-.

Wij kunnen al een energielabel opstellen vanaf 350,-. E.e.a. is afhankelijk van de grootte van het pand en beschikbare informatie.

 

Energielabel huis (ver)koop woning

Eenvoudig en goedkoop aanvragen via webtool.

Je kunt bij ons het standaard voorlopige energielabel upgraden en door ons laten controleren via de webtool van de overheid.

Om de goedkeuring te verkrijgen kun je  naar www.energielabelvoorwoningen.nl en inloggen met de DigiD gegevens. Alle kenmerken van de woning loop je bij langs en eventuele verbeteringen kun je aanpassen. Deze verbeteringen moeten aangetoond worden met bewijslast. Uiteindelijk kun je kiezen voor ons als erkend deskundige (W. Hiemstra). Wij zullen het energielabel op afstand controleren en definitief maken. De kosten voor het controleren en registeren zijn slechts 9,- euro.

Voorkom een boete van €405 en registreer uw woning voor slechts €9,-euro!

Energielabel Groningen

Energielabel op basis van woningopname.

Er bestaat de mogelijkheid om een energieIndex van de woning te laten opstellen. Hierbij wordt de woning volledig opgemeten en alle onderdelen energetisch beoordeeld. Van deze beoordeling krijgt u een document, het energie-index en automatisch het bijbehorende label. De kosten bedragen voor een tussenwoning 159,- / Hoekwoning (helft van dubbel) 189,- en vrijstaand 219,- euro.

 

 

Wij werken volgens de richtlijnen van de overheid (BRL 9500). Wij werken alleen met gediplomeerde en gekwalificeerde adviseurs.

Real Advies Energielabel Groningen 0622102566 / info@realadvies.nl