COMPENSATIE REGELING AARDBEVING NAM

 

UPDATE (7-12-2016)

Minister Kamp heeft toestemming gegeven voor de nieuwe waardevermeerderingsregeling in het aardbevingsgebied. Op advies van de Nationaal De nieuwe regeling wijkt vrijwel niet af van de oude regeling en zal in het eerste kwartaal van 2017 opengesteld worden. De uitvoeringsorganisatie is wederom SNN.

UPDATE (1-02-2016)

Tot en met 1 februari 2016 is het mogelijk voor iedereen die aardbeving schade heeft, de subsidie aan te vragen. Indien u onlangs een schademelding heeft gedaan bij CVW heeft u nog 4 weken tijd om de subsidieaanvraag in te dienen bij SNN

UPDATE (1-11-2015)

 • Huiseigenaren binnen het bevingsgebied met een schade kunnen nog tot met 31 januari subsidie aanvragen
 • Huiseigenaren buiten de 11 gemeenten (o.a. Groningen en Oldambt) kunnen  tot en met 31 januari een aanvraag indienen.
 • Huiseigenaren die nog in het proces van de schade erkenning zitten kunnen binnen 4 weken na ontvangst van de erkenning alsnog een aanvraag indienen (dus ook na 31 januari)
 • Na 31 december 2015 komen mensen die geen schade hebben met koop/nieuwbouw/versterking niet meer in aanmerking voor de subsidie

Tijdelijke regeling waardevermeerdering woningen / compensatie NAM

 

Iedere woningeigenaar die getroffen is door aardbevingen in de bevingsgemeenten Loppersum, Delfzijl, Appingedam, Ten Boer, Eemsmond, Slochteren, De Marne, Winsum en Bedum kan een vergoeding krijgen van 4000 euro. Deze compensatie regeling van de NAM moet besteed worden aan energiebesparing van de woning.

 

Compensatie NAM

 

Update!

Vanaf heden is het  “bevingsgebied” uitgebreid met de gemeenten Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. Hierdoor kunnen inwoners van deze gemeente ook aanspraak maken op de 4000,- compensatie / waardevermeerdering van de NAM

 

Compensatie NAM effectief besteden zonder rompslomp en gratis advies!

 

Spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of toch zonnepanelen?… Welke maatregelen interessant zijn voor jou en jouw woning is niet voor iedereen makkelijk te beoordelen. Voor ons wel! En bovendien kunnen wij voor vrijwel elke maatregel ook de uitvoering verzorgen. Dus, wil je gratis advies? de hoogste energiebesparing? en ontzorgd worden? Wij regelen het!

 

Wanneer is deze compensatie regeling van de NAM beschikbaar?

Deze compensatie regeling van de NAM is ingegaan op 6 november 2014.

 

Voor wie is de regeling Compensatie NAM?

 

 1. Huiseigenaren waaraan NAM een schade van meer dan 1.000 euro aan woning heeft vastgesteld, binnen de negen gemeenten in het gaswinningsgebied (gemeenten Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum of Winsum);
 2. woningkopers die na 17 januari 2014 een woning hebben gekocht in de onder 1 genoemde gemeenten;
 3. kopers van een nieuwbouwwoning waarvan de oplevering plaatsvond op of na 17 januari 2014 en van wie de woning is gelegen binnen de onder 1 genoemde gemeenten;
 4. huiseigenaren in de onder 1 genoemde gemeenten, waarvoor bouwkundig versterkende maatregelen worden voorzien, die in overeenstemming zijn met het schriftelijk advies van een door de NAM aangewezen inspecteur.

Woningcoöperaties kunnen ook gebruik maken van de regeling voor huurwoningen die meer dan 1.000 euro schade hebben of waar bouwkundige versterkingen aan uitgevoerd worden.

 

Met terugwerkende kracht

 

De tijdelijke regeling waardevermeerdering (compensatie NAM) gaat gelden met terugwerkende kracht vanaf 17 januari 2014. Dus ook huiseigenaren die al energiebesparende maatregelen hebben getroffen en betaald hebben kunnen (een deel van) hun geld terugkrijgen.

Vrijwel alle energiebesparende maatregelen kunnen wij u tegen scherpe prijzen aanbieden.

Wil je gebruik maken van de regeling compensatie NAM met gratis energieadvies van ons? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Mail naar info@realadvies.nl  of bel naar 0622102566.

 

Een aantal opties die mogelijk zijn voor het budget van 4000,- euro.

 

 • Set van 12 zwarte zonnepanelen (of 16 egaal zwarte panelen) met een opbrengst van 650,- euro per jaar
 • Spouwmuurisolatie (verschillende producten mogelijk)
 • Vloerisolatie of bodemisolatie (e.e.a. afhankelijk per type woning)
 • HR++ glas ( ook mogelijk met kunststof of houten kozijnen
 • Zonneboilerset met 2 collectoren
 • Hoog Rendement Ketel (prijs varieerend tussen 1400 en 2200 euro)
 • LTV Vloerverwarming ( ook bij nieuwbouwwoningen)

 

In de meeste gevallen is een combinatie mogelijk. (Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden in uw huis)

 

Onlangs een woning gekocht? Ook dan kunt u gebruik maken van deze regeling compensatie NAM!

 

Via onderstaande link kunt u de subsidie van de NAM aanvragen.

http://www.snn.eu/waardevermeerdering/

 

U heeft hierbij de volgende documenten nodig:

offertes / opdrachtbevestiging

toekenningsbrief schade

inloggegevens DigiD

 

Hulp nodig? Wij helpen u graag!